Valö Café och festplats

Valö är en ö som ligger mitt sjön Björkern i Östergötland. Denna ö har varit populär och omsusad sedan 1950-talet då det var vanligt med dans i parken. På denna ö har människor träffats och umgåtts i alla tider, både folk som kommer ifrån Östergötland och de som reser till Valö för att uppleva den speciella stämningen. Det har länge varit tradition bland svenska folket att träffas ute i den fria naturen där man slår sig ned på en filt och har picknick och lyssnar på levande musik, eller till och med är med och spelar själv. Upplev sommaren på denna oas.

Valö har dragit många stora och kända namn under åren. År 2012 var folkmusikern Mikael Wiehe på plats för att spela några av sina uppskattade låtar för en stor publik. Året därpå kom rocksångaren Mats Ronander som också är en folkkär favorit. Båda dessa stora musiker har spelat land och rike runt och bland annat varit med i stora TV-program som Så mycket bättre och Melodifestivalen. På denna vackra ö i Östergötland finns ett café och en festplats där alla evenemang äger rum. Sommarserveringen bjuder på goda smörgåsar och väldoftande kaffe. Vill du uppleva svensk idyll i sommar ska du bege dit till denna pärla.

Spelmansstämma på Valö

Valö har länge varit känd för sin spelmansstämma. En spelmansstämma är när professionella musiker och glada amatörer samlas någonstans för att tillsammans spela välkända traditionella melodier. Ofta bjuds det även på dans och annan underhållning, som de populära stugsångerna där mängder av människor samlas i en stuga för att lära sig varandras trallande melodier som var vanliga förr i tiden, när man exempelvis föste får eller slog hö. Spelmansstämman på denna ö arrangerades både 2009, 2010 och 2011 och har nu en paus på obestämd tid. Eftersom intresset är stort finns goda förhoppningar om att det återigen kommer bli levande musik bland träden.

Valö är vackert beläget i en sjö